Yenilenmiş Telefonlar Neden Doğa Dostudur?

yenilenmis telefon, yenilenmis iPhone, doga dostu, nature friendly, refurbished iPhone

Birçok insan elektronik bir cihaz satın alırken sıfır ürün almanın en iyi yol olduğunu düşünür, ancak bu yazımızda yenilenmiş telefon kullanmanın doğaya faydalarını okuduğunuzda fikriniz değişebilir.

Akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve daha fazlası günlük hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Artan bu elektronik kullanımımız ne yazık ki nadir bulunan minerallerin tüketilmesine, hava ve su kirliliğine, enerji tüketimine ve e atık oluşumuna neden olur. İhtiyacımız olan teknolojiyi doğal kaynaklara zarar vermeden, sürdürülebilir bir şekilde elde etmenin elbette ki yolları vardır. Bu yollardan bir tanesi de sıfır ürün yerine yenilenmiş telefon satın almaktır.

Peki yenilenmiş elektronik cihazların kullanımı nasıl doğa dostu olabiliyor?

Detaylara bir göz atalım;

Doğal kaynak tüketimini azaltır.

Yeni üretilen her akıllı telefonun bileşenlerini oluşturmak için temel minerallere ihtiyaç vardır. Bunlar;

Bakır, tellür, lityum, kobalt, manganez ve tungsten şeklindedir.

Bu minerallerin ömrü git gide azalmaktadır. Ve hatta mineraller arasında lityum piller için kullanılan kobaltın, tahminlere göre sadece 40 yıllık bir ömrü kaldığı bilinmektedir.

Yenilenmiş telefon ve diğer elektronik cihazların üretimi, var olanın yeniden değerlendirilmesi sonucunda ortaya çıkar. Ve bu durumda yenilenmiş bir cihaz üretiminde yeni parçalara çok daha az ihtiyaç duyulacağı için temel mineral tüketimi de en aza indirilmiş olur.

E- atık oluşumunu azaltır.

Teknolojik cihazlar tipik olarak 3-4 yıllık bir kullanım ömrüne sahiptir. Kullanıcılar bu süre dolduktan sonra son model cihazlara geçiş yapmaktadır. Bu geçiş, süresi dolan cihazların çöplüklere atılmasına yol açar.

Çöplüklerde atıl cihazların içerisinde bulunan bazı maddeler çevreye zehirli kimyasallar yayar. Bu zehrin yayılması sonucu toprak, su ve hava oldukça zarar görür.

Tablet, bilgisayar, akıllı telefon gibi benzeri elektronik cihazlarınız Ticaret Bakanlığı onaylı yetkili yenileme merkezi tarafından yenilendiğinde kullanım ömürleri uzatılabilir ve sıfır telefon gibi yüksek performans ile çalışması sağlanabilir.

Karbon ayak izini azaltır.

Doğal kaynak tüketimi, gereksiz e-atık oluşumunun yanı sıra yeni elektronik cihazların üretimi için de çok fazla enerji kullanılır. Temel minerallerin çıkarılmasından üretim aşamasına, bileşenlerin ve üretimi tamamlanmış ürünlerin taşınmasına kadar, sadece sıfır bir telefonun mağaza rafında yer alması için önemli miktarda enerji tüketilir.

Yenilenmiş telefonlar, yenilenmiş tabletler ve diğer elektronik cihazlar var olanın değerlendirilmesi sonucunda yeniden üretilmesi, enerji tüketimini azaltır. Bu nedenle yenilenmiş cihazların karbon ayak izi oldukça düşüktür.

Etiketler: doğa, dostu, yenilenmiş, telefon
Şubat 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR