Wifi Bağlantılı Cihazlar Çağı: Tüketicilerin Wifi Bağlı Cihazlara Yönelim Araştırması

akıllı telefon kullanımı

 

2022 yılının “The Connected Decade: Examining Consumer Attitudes Towards Connected Devices” raporuna göre pandeminin etkisiyle tüm dünyada ortaya çıkan hayat pahalılığı ve enflasyon nedeniyle tüketiciler yenilenmiş elektronik cihazlara hiç olmadığı kadar ilgi gösteriyorlar. 2022 yılı için yapılan araştırmada pandemi nedeniyle yaşanan enflasyonun devam eden etkisiyle tüketicilerde wifi bağlantılı elektronik cihazlarını son modeliyle yenilemeye dair genel bir isteksizlik tespit edilmiş durumda.

Bağlı Cihazlara Artan Bağımlılık:

Günümüzde wifi bağlantılı cihazlar ve akıllı telefonlar iletişim araçlarının ötesine geçerek, eğlence ve sağlık hizmetlerinden, eğitimden bankacılığa kadar bir dizi önemli hizmeti uzaktan kumanda gibi yönetme imkanı sunuyor. Anket sonuçları, wifi bağlantılı cihazların günlük hayatta giderek daha önemli hale geldiğini gösteriyor. Araştırma 2022 yılında tüketicilerin wifi bağlı cihaz kullanım oranlarının %39 artış gösterdiğini belirtiyor.

Yenilenmiş Cihazlara Duyulan İlgi:

Son yıllarda wifi bağlantısına sahip cihazların kullanımında önemli bir artış yaşanmasına rağmen, son yıllarda Wi-Fi’a bağlanan yeni cihazların sayısında azalma gözlemlenmekte. Bu bulgu, tüketicilerin mevcut cihazlarından daha memnun olduğu ve sürekli olarak en son yenilikleri satın alma eğiliminden uzaklaştığı anlamına geliyor. Anket sonuçlarına göre, akıllı telefonların ticaretinde ortalama cihaz kullanım yaşı 3.5 yıl olarak kaydediliyor.

Tüketiciler wifi bağlantılı elektronik aletlerini ve mobil cihazlarını sıfır modellerle yenilemek yerine yenilenmiş cihazlara yönelerek güncel teknolojilere ayak uydurmakta önceki yıllara oranla daha istekli. Yapılan araştırmalarda tüketicilerin %35’i elektronik cihazlarını yenilenmiş bir cihazla yenilemek istediklerini belirtiyor.   

Yenilenmiş Cihazların Cazibesi:

Günümüzde sürdürülebilirlik, tüketicilerin wifi bağlı cihaz satın alırken göz önünde bulundurduğu önemli bir faktör haline geldi. Yenilenmiş cihazlar, yeni ürünlere alternatif olarak sürdürülebilir bir seçenek olarak popülerlik kazanmakta. Ankete katılan tüketicilerin %35'i, dünya üzerindeki doğal kaynakları korumak için yenilenmiş cihaz satın alma konusunda son derece ilgili olduklarını ifade etmekteler.

Yenilenmiş cihazlara olan ilgi, özellikle Z kuşağı ve Y kuşağında, sürdürülebilirlik anlayışından kaynaklanmakta. Araştırmalara katılan Z ve milenyum kuşağı kullanıcıların %50’si çevreci kaygılarla yenilenmiş cihazlara ilgi gösterdiklerini belirtiyor. Hatta bu tüketicilerin %48’i teknoloji şirketlerinin daha çevreci seçeneklere yönelmeleri için ekstra ücret ödemeye hazırlar.

Bu kararda tüketicilerin özellikle son yıllarda çevre konusundaki yükselen bilincinin etkisi var. Çevreyle bağlantılı kaygılar ve sürdürülebilir bir dünyada yaşam ideali kullanıcıları daha sürdürülebilir tercihler yapmaya itiyor.

Yenilenmiş cihazlar tüketicilerin yeni teknolojilere çevreci ideallerini bırakmadan ulaşmalarını mümkün kılıyor.

Değer Katan Hizmetler ve Uzatılmış Garantiler:

Tüketicilerin yenilenmiş cihazlara yönelmelerindeki diğer önemli nokta ise yenilenmiş cihaz satıcılarının sağlayabildiği uzatılmış garantiler, elektronik cihaz sigortaları, takas sistemleri ve kolay erişilebilen teknik servis ağı.

Günümüzde tüketiciler, sıkça wifi bağlı teknolojilerin kurulumu ve kullanımıyla ilgili zorluklarla karşılaşmaktırlar. Bu durum teknik destek gibi değer katan hizmetlere olan talebi arttırmakta. Tüketicilerin yaklaşık yarısı (%44), satış sonrası teknik destek sunan bağlı cihazları satın alma eğilimindeler.

 

Sonuç:

 

Bağlantılı Cihazlar Çağı araştırması, bağlantılı cihazların yaygın olarak kullanılmasına yönelik devam eden olumlu tutumu vurguluyor. Tüketiciler, daha sürdürülebilir seçenekler ve değer katan hizmetleri arayarak wifi bağlantılı cihaz deneyimlerini geliştirmeye yöneliyorlar. Üreticiler, hizmet sağlayıcıları ve perakendeciler, bu değişen ihtiyaçlara cevap verebilecekleri fırsatlarla karşı karşıyalar.

 

 

Etiketler: yenilenmiş telefonlar, akıllı telefonlar
Ağustos 14, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR